What's in a game

Spelontwikkelaars pur sang. Van evaluatie van spelmechanismen, tot het doorrekenen van modellen en het beoordelen van grafische elementen.

Maestro Bordspel

Maestro is het bordspel over klassieke muziek

Het Maestro bordspel bevat twee varianten voor jong en oud rond het thema klassieke muziek. Hiermee willen we klassieke muziek voor het voetlicht brengen. Naast plezier van het spelen bevatten de spellen een educatief karakter. Spelenderwijs leert men de verschillende muziekinstrumenten, de notenwaarde en verschillende muziekstukken kennen.
De twee spelvarianten zijn:

Ensemble en Symphony.

Spellen zijn op voorraad: levertijd 1 – 3 werkdagen.

Wij pakken het voor je in Sinterklaaspapier

Maestro Ensemble

Spelers moeten instrumenten verzamelen. Bij het uitvoeren van muziekstukken kunnen ze instrumenten van elkaar lenen. Kans- en plaagkaarten zorgen voor extra dynamiek. Het doel van het spel Ensemble is het zo snel mogelijk uitvoeren van een aantal muziekstukken.

Maestro Symphony

Symphony is voor gevorderde spelers. Als Maestro van je eigen orkest moet je instrumenten en solisten verzamelen en zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma. Daarnaast is het zaak te zorgen voor voldoende inkomsten en krijg je een aantal opdrachten uit te voeren.
Het gaat erom zoveel mogelijk punten te verzamelen, bijvoorbeeld door verschillende instrumenten en solisten te bemachtigen, verschillende categorie├źn muziekstukken uit te voeren en een aantal geheime opdrachten uit te voeren. Degene met de meeste punten is de Maestro!

De QR-codes op de kaarten verwijzen naar de Maestro website, waar de muziek beluisterd kan worden.

Speluitleg door Nox spellenzolder
Violist Tjeer Top over Maestro
Maestro kwartetspel