What's in a game

Spelontwikkelaars pur sang. Van evaluatie van spelmechanismen, tot het doorrekenen van modellen en het beoordelen van grafische elementen.

Maestro Kwartet

Uitverkocht

Maestro Quartet

Een kwartet is een verzameling van meerdere sets van 4 bij elkaar horende kaarten.

Voorbereiding spel
Elke speler krijgt 5 kaarten. De kaarten houd je in je hand en je laat ze niet zien aan de andere spelers zien. In een enkel geval kun je met de kaarten die je hebt gekregen al een kwartet maken. Leg dit kwartet dan direct open voor je op tafel.

Begin spel
Vraag aan één van de andere spelers een kaart die je (nog) niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet (set) waarvan je er zelf minimaal één in je hand hebt. Noem de naam van het kwartet (bijvoorbeeld ‘strijkers’) en vraag naar de kaart (bijvoorbeeld ‘Cello’) uit dit kwartet die je wilt hebben. Als de andere speler de ‘Cello’ heeft, dan moet hij deze aan jou geven. Je mag dan doorgaan met kaarten vragen, ook aan een andere speler. Als je een complete set van 4 kaarten hebt, roep je ‘kwartet!’ en leg je deze vier kaarten voor je neer op tafel.
Als de andere speler de gevraagde kaart niet heeft is je beurt voorbij en mag je een kaart uit de ‘pot’ pakken. Nu mag de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg de volgende kaart vragen.

Einde van het spel
Als alle spelers hun kaarten uitgespeeld hebben, is het spel afgelopen. De speler met de meeste kwartetten is de winnaar.